Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Stížnost

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Bank Austria Creditanstalt Czech Republic, a. s.
P. O. Box 48 Revoluční 7
110 05 Praha 1

Miroslav Kratochvíl
Žižkova 459/5
110 04 Praha 6
osobní identifikační číslo: 00000000
číslo účtu: 00000000
6. prosince 2001, Praha 6

Stížnost

Vážený pane, vážená paní

rád bych podal stížnost na služby Vaší banky.

Účet u Vaší banky jsem se rozhodl pořídit z důvodů výhodných podmínek, které Vaše banka uváděla na internetových stránkách. A to: možnost uzavření smlouvy bez osobního kontaktu s bankou, zejména pak získání studentské ISIC karty.

Dne 26.9.2001 jsem z Hlavní pošty v Praze Počernicích odeslal na Vaši adresu vše
potřebné pro založení účtu Nonstop-konto a vydání ISIC karty. První odezva přišla až 25.10.2001 a to ve formě uzavřené smlouvy – patrně na základě mého dotazu u Vašeho zprostředkovatele. Na této smlouvě je uveden datum uzavření 27.9.2001.

Další dva dopisy přišly 4.12.2001. V jednom mi bylo přiděleno Osobní identifikační číslo a číslo účtu.V druhém jsem dostal klientské PIN a formulář po jehož vyplnění a zaslání, které jsem provedl ihned následující den, mi měla do 12 dní přijít ISIC/Maestro Card. Kartu jsem obdržel přibližně o 10 pracovních dní později, než byl uveden limit jejího zaslání, což mi způsobilo značné finanční problémy. Navíc, k mému údivu, jsem v obálce nalezl pouze platební kartu Maestro Card. Proto jsem se obrátil na Vaši bezplatnou telefonní linku, kde jsem zjišťoval příčinu této záměny (zaslání pouze Maestro Card a ne ISIC/Maestro Card).
Jako důvod mi byla sdělena skutečnost, že banka rozvázala spolupráci s firmou GTS, zajišťující vydání ISIC karty, a proto „ten“ , jehož smlouva nebyla uzavřena do 1.10.2001 již nemá nárok na vydání již zmíněné karty. Proč mi tato skutečnost nebyla sdělena dříve?

Po dalším telefonátu, jsem byl srozuměn se skutečností, že pro vydání ISIC karty není rozhodující datum uzavření smlouvy, nýbrž datum, kdy příslušné oddělení dostane žádost. Jsou 3 dny krátká doba na předání žádosti mezi jednotlivými odděleními?

Nespolehlivost a časová prodlení ze strany Vaší banky mi způsobila značné komplikace, a proto bych rád odstoupil od smlouvy o poskytování služeb přímého bankovnictví Bank Austria Creditanstalt Czech Republic, a. s., aniž bych musel platit poplatek za zrušení účtu.

Za kladné vyřízení mé stížnosti předem děkuji.

S přátelským pozdravem

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT