Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Samotáři

Info - Tisknout - Poslat(@) - Stáhnout - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Samotáři

Děj se odehrává v Praze kolem roku 2001. Film nemá svůj určitý děj. Popisuje jakési osudy a jednání lidí, kteří v závěru filmu poznávají všechno špatné, co provedli ve svém životě sobě a ostatním kamarádům a zároveň z toho plyne pro všechny postavy jakési ponaučení, které potom změní všem celý život. Po celém shlédnutí filmu dostane divák, který shlédl snímek poprvé zvláštní dojem. Nebude vědět, jestli se má smát nad silně ironickými scénami nebo brečet nad smutností jednání některých postav filmu. Myslím si ale, že tohle bylo záměrem tvůrců snímku.

Hlavní postavy:

Vesna
Barmanka, která se zamiluje do Roberta, který jí tvrdí, že jí miluje. Ona mu věří a on jí nakonec podvede s jinou dívkou. Tato postava je typická takovým zvykem – namáčet si vlasy do vody v umyvadle a pak se ve filmu zajímá o tématiku UFO.

Robert
Když přijde Vesna k Robertovi domů a tam ho nachytá s druhou dívkou, on vezme videokameru a natáčí brečící pohled Vesny, která v zápětí odchází. Robert má nemocnou matku, která leží v nemocnici, která mu nakonec umře. Tahle událost změní totálně jeho život.

Petr
DJ z rádia, ve kterém hraje písničky podle svých nálad. Miluje Hanku. Hodně se s ní pohádá, ale nakonec se zásluhou Vesny dají s Hankou dohromady.

Hanka
Hanka chodí s Petrem a to, že se s ním pohádá a na krátkou chvíli rozejde se náramně hodí do krámu Ondřejovi, který je do ní neúprosně zamilovaný.

Jakub
Snad nejironičtější postava z celého filmu. Jakub je stěhovákem a po celou dobu filmu přidává svými srandovními hláškami tu onu ironii. Má zajímavého koníčka – rád kouří trávu (marihuanu).

Ondřej
Lékař, který je neúprosně zamilovaný do Hanky. Je ženatý a má dvě dcery. Je tak posedlý Hankou, že by se kvůli ní vzdal čehokoliv. Je to blázen.

Tento film, je natočen volnou formou. Autoři v něm vůbec nepoužívají vulgarismy. Nebrání se tématům jako jsou drogy a prostituce. Každopádně víc už nebudu prozrazovat a pokud jste tento filmový snímek ještě neviděli, určitě Vám ho doporučuji.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT